8/31/2009

Buz Mavisi Lensler

amber rose

amber rose tao beach 300809

Amber Rose'u ilginç stili ve Kanye West'in kız arkadaşı olması ile tanıyoruz. Kendisi bu kez de taktığı çok açık mavi renkte lensleri ile karşımıza çıkıyor. Renkli göz lensleri hakkında ne düşünüyorsunuz? Bence nadiren de olsa yakıştığı oluyor ama genelde beğenmiyorum. Hele Amber Rose'unki gibi gerçek dışı renklerde veya desenli falan olanlar, kesinlikle korkunç!

Amber Rose'un kıyafetine gelirsek aslında fena değil ama içine giydiği bikini gibi görünen şey olmasaymış keşke. Basket potası büyüklüğündeki halka küpeleri de felaket. Siz ne dersiniz?

justjared

Sonbahar Kış Sezonunda Dolabınızda Bulunması Gerekenler

Sonbahar Kış sezonu yaklaşmakta, markalar yeni sezon ürünlerini piyasa sürmeye başladı bile. Bu sezon kendinize eksiksiz bir dolap istiyorsanız, bir kadının sonbahar kış dolabında bulunması gereken şeylere şöyle bir göz atalım.

jean

2 Jean: Jean hepimizin günlük hayatının bir parçası. Tabi ki sonbahar kış dolabında da olması gereken şeylerden. Biri topuklu ayakkabılarınızla biri de düz ayakkabılarınızda giyilebilecek tarzda koyu renk 2 jean mutlaka dolabınızda bulunmalı.

pantolon

2 Koyu renk Pantolon: Kumaş pantolonlar da iş hayatının vazgeçilmezi. Ofis ortamınız serbestse veya çalışmıyorsanız bile dolabınızda 2 kumaş pantolon bulunmalı, her an onlara ihtiyacınız olabilir. Biri mutlaka siyah olmalı, diğeri de kahverengi veya lacivert tercih edilebilir.

etek

3 Etek: Biri aşağı indikçe açılan çan eteklerden, biri her zaman klasik ve vazgeçilmez (aynı zamanda bu sezonun da modası) kalem eteğiniz ve diğeri de daha natural tonlardan oluşan ve farklı renklerde kombine edebileceğiniz bir etek de dolabınızda mutlaka bulunmalı.

siyahelbise

Siyah Elbise: Ne giyeceğimizi bilemediğimiz zor zamanların kurtarıcısı siyah elbise. Sade diz hizasında bir siyah elbise sonbahar kış dolabınızın da olmazsa olmazlarından.

triko

3 Kazak/Triko: Biri siyah pantolonunuzda giyebileceğiniz siyah bir triko olmalı. İkincisi ise açık bir renk veya camel rengi olabilir. Sonuncusu ise en çok sevdiğiniz ve içinde kendinizi en çok rahat hissettiğiniz, hem jeanlerinizle hem de eteklerinizle uyumlu şık bir triko olmalı.

gomlek

Gömlekler: Mutlaka beyaz önden düğmeli klasik bir model gömleğiniz bulunmalı dolabınızda. Birkaç tane daha açık renklerde gömlek de bulundurursanız hem kumaş pantolonlarınızla hem de etek veya jeanlerinizle bol bol kombinleyebilirsiniz.

ceket

2 Ceket: Bir tane siyah klasik blazer ceket ve bir tane de spor deri ceket.

mont

3 Mont: Bir trençkot, geceleri de giyebileceğiniz şık bir mont ve soğuk kış günleri için kalın yün bir mont.

ayakkabi

5 Çift Ayakkabı: Klasik her şeyle giyilebilecek çok yüksek olmayan siyah bir çift topuklu, süet veya satin burnu açık olmayan bir çift gece ayakkabısı, bir çift spor ayakkabı, uzun siyah bir çift çizme ve yaşadığınız yerin hava durumuna bağlı olarak yağmurlu veya karlı günlerde giyilebilecek bir çift bot.

canta

3 Çanta: Hemen her şeyle kullanılabilecek klasik orta boy bir çanta, içine her şeyinizi sığdırabileceğiniz oversized bir çanta ve gece için şık bir clutch.

İşte hepsi bu kadar. Aslında dolabınızda sadece bunların olması yeterli, dolapta fazladan yer kaplayan bir sürü şeye de o kadar gerek yok değil mi? Bunları farklı şekillerde kombine edip farklı tarzlar yaratmak size kalmış.

Ya eklemek istedikleriniz, sizin olmazsa olmazlarınız neler?

millionlooks

8/30/2009

Gwen Stefani Oğulları İle

gwen stefani

gwen stefani1

Yanlarında bebek olan hanımlar insana ayrı bir sevimli geliyor. Gwen Stefani de biri 1 biri 3 yaşında olan iki oğluyla bu fotoğraflarda çok şirin göründü gözüme. Los Angeles'ta oğulları ve kocası Gavin ile birlikte beach'te görüntülenmişler. Beach için çok güzel bir kıyafet seçmiş Gwen Stefani. Plajda bile topukludan vazgeçmem diyenlerden, dolgu topuklu terlik giymiş. Ekose fötr şapkası oldukça hoş ve trendy. Gün boyunca iki farklı gözlük takmış, biri beyaz wayfarer. İkisi de yakışmış bence. Ama ona en çok yakışan 2 sevimli oğlu olmuş sanki, siz ne dersiniz? :)

justjared

Yeni Sezonun Trendleri Minimalizm ve Erkeksi

minimalizm

minimalizm2

boy

boy2

Net-a-porter sitesinde 2009 sonbahar 2010 kış sezonunun trendleri incelenmiş. Benim en çok hoşuma gidenler minimalizm ve erkeksi kıyafetler oldu, sizinle de paylaşmak istedim.

Minimalizmi ve sadeliği her zaman tercih ediyor ve uyguluyorum. Dümdüz tek renk ve vücuda oturan bir elbise favori kıyafetlerimden olur genelde. Bu sezon siz de bu tarz elbiselerden bir tane edinmeye bakın. Hem sade ve basit giyinin hem de bırakın herkes size ne kadar şık görünüdüğünüz söylesin ;)

Geçen sezon boyfriend jean ve boydfriend blazer ceket ile hayatımıza hızlı bir giriş yapan erkeksi kıyafetler hızını bu sezon da sürdürüyor. Zaten geçen sezon giymeye doyamamıştık, iyi ki de sürdürüyor. Erkeksi kıyafetleri kalem etek gibi feminen parçalarla kombinlemeye ise bayılıyorum, bence öyle daha bir hoş duruyorlar.

Siz ne düşünüyorsunuz?

8/29/2009

2009 Sonbahar Modası Yırtık Çoraplar

laddered_tights_alexander_w

laddered_tights1

laddered_tights2

Geçtiğimiz sezondan beri kendini göstermeye başlayan yırtık çoraplar bu sezon daha da moda olacak. Birçok markanın defilelerinde yırtık çoraplar dikkat çekiyor. Hatırlarsanız Kate Moss da Topshop için hazırladığı koleksiyonda hemen hemen her fotoğrafta yırtık çoraplar ile poz vermişti. Benim fikrim bu çorapları Türkiye şartlarında giymenin fazla zor olduğu. Defilelerde bazen beğensem de şahsen uygulamayı düşünmeyeceğim bir trend. Siz ne dersiniz?

fashionising

8/28/2009

Fırfırlı Omuzlar

tr-ruffled-shoulders

Yepeni bir trend, fırfırlı omuzlar! Bir süredir devam eden bir fırfır trendi vardı ama bu trend son zamanlarda omuzlarda kendini sık sık göstermeye başladı. Siz ne düşünüyorsunuz bu trend hakkaında? Bu aralar omuzlarda ilginç detaylar çok kullanılır oldu. Basit bir elbiseye farklı bir hava katıyor aslında ama benim için olsa da olur olmasa da olur bir trend bu fırfırlı omuzlar.

www

Topman 2009 2010 Sonbahar Kış

Topman

Topman2

Bu yazı stil sahibi, alışverişi en az biz bayanlar kadar seven ve kendi has tarzı olan erkekler için. Topman, erkek giyim markalarında en sevdiğim markalardan biri. Her Topshop'a gittiğimde Topman'e de şöyle bir uğramadan edemiyorum. Sevgiliye ve hatta bazen kendime bile alacak güzel şeyler buluyorum Topman'de.

Topman'in 2009 2010 Sonbahar Kış sezonuna ait koleksiyonunda da kasket ve fötr şapkalar, paçaları kıvrık pantolonlar ve modası geçen seneden beri geçmeyen şallar göze çarpıyor. Ben oldukça başarılı buldum. Siz ne dersiniz?

8/27/2009

Kot Üzerine Kot Giyer Misiniz?

Double-Denim-A-Trend-That-Shouldnt

double denim

Double denim yani kot mont ve kot pantolonları birlikte giymek hakkında fikriniz nedir? 2009 sonbahar sezonunda çifter çifter kot giymek 90'lardan sonra tekrar moda olacak. Fakat şimdiden birçok kişi bu modaya uymayı reddediyor. Kot üzerine kot giymemek herkes tarafından bir moda yasağı olarak biliniyor. Hatta ben de Modanın 6 Altın Kuralı yazımda maddelerden ilkinde bundan bahsetmiştim. Siz ne düşünüyorsunuz bu konuda? Kot pantolonunuzun üzerine kot montunuzu geçirip çıkacak mısınız yoksa bu trendi yok mu sayacaksınız?

Miranda Kerr Yine Çok Güzel

miranda-kerr-heavenly-enchanted-dream-angel-01

miranda

miranda-1

Bu kızın giyimini kuşamını da sevimli tavırlarını da seviyorum. Victoria's Secret'ın yeni parfümü Dream Angel Heavenly Enchanted'ı tanıtırken giydiği mini krem rengi elbisesi ve aynı renkteki ayakkabıları ile çok hoş göründü yine gözüme. Zaten ne giyse yakışıyor ama sade ve zevkli seçimleri ile beni kendisine hayran bırakmayı da başarıyor her seferinde. Makyajı da yine elbisesi gibi sade ve doğal. Siz ne düşünüyorsunuz?

justjared

8/26/2009

Kate Moss for Topshop Sonbahar Kış 2009 Katalogu

katemoss1

katemoss2

katemoss3

katemoss4

katemoss5

Kate Moss'un bu sezon Topshop için tasarladığı kıyafetler yarın satışa başlanacak. Koleksiyonun bugüden tanıtımı bu güzel fotoğraflarla yapıldı. Fotoğraflarda en çok dikkatimi çeken tabi ki Kate Moss'un yırtık çorabı. Yırtık çorap trendi geçen sezon ortaya çıkmaya başlamıştı hatırlarsanız. Bu sezon da trend olmaya devam edecek gibi. Onun dışında Kate Moss yine seksi pozları ve güzel vücudu ile harika görünüyor. Koleksiyonda 80'ler, rock&roll ve vintage tarzlarında kıyafetler yoğrunlukta. Dikkat çekici desenler, zımba ve zincir detayları ve bol bol miniler de koleksiyondaki yerlerini almış.

Fermuar Detaylarını Seviyorum

zip

zip2

Bir süredir var olan fermuar trendi bu sezon da devam ediyor. Fermuar trendini ben en çok mini dar elbiselerde beğeniyorum. Ama genel olarak her şeye yakıştırdığımı da söylemeliyim. Siz de bu trendi takip etmek istiyorsanız fermuarla süslenmiş bir clutch veya bileklerinde fermuar bulunan bir taytla bunu kolaylıkla yapabilirsiniz. Ya da ben bu trende bayıldım diyorsanız baştan aşağı fermuarlı bir mini elbise alın, fermuarın rengi de elbisenin rengine tam zıt olsun ki fark etmeyen kalmasın bu hoş detayı :)

Bu Sezon Deri Çok Moda!

leather

leather1

leather2

leather3

leather4

leather5

leather7

leather6

2009-2010 sonbahar kış sezonunda deri kıyafetler altın çağını yaşıyor olacak. Der mini elbiselerden tutun da deri ceketlere, deri pantolonlardan deri eteklere kadar deriyi pek çok farklı yerlerde göreceğiz bu sezon. Deri trendinin bu sezon bu kadar popüler olacağı aslında yazdan beri belliydi. Ünlülerimiz yazın o sıcağında bile deri giymeye başlamışlardı. Mini deri elbiseler size fazla iddialı geliyorsa en azından dolabınızda bir deri ceket bu sezon mutlaka bulunsun.

8/25/2009

Calzedonia Alışverişim

bikini

Calzedonia'dan ve bikinilerini ne çok beğendiğimden birkça kez bahsetmiştim. En sonunda vakit bulup bikini alışverişine çıkabildim. Birkaç yer gezdim ama bikini söz konusu olunca çok kolay bir şey beğenemiyorum. En sonunda Calzedonia'ya uğradım ve en baştan beri gitmem gereken yer burasıymış meğer anladım :) Çok çok tatlı şirin bikiniler var. Şık tarzda isteyenler için süslü, taşlı modeller de mevcut ama benim ilgimi bu şirinler çekti. O kadar çok bikini beğendim ve denedim ki en sonunda bu ikisinde karar kılabildim. Özellikle mavi bikiniyi hem alt hem üstünde bulunan o yuvarlak taşlı detaya bayılarak aldım. Hemen ertesi gün de havuz keyfi yaparken giydim onu.

Şu anda Calzedonia'da hemen hemen her şeyde %50 indirim var. Beden bulma sorunu da pek yok. Hala yaz bitmemişken mutlaka bir uğrayın derim.

Aldıklarımın fiyatı; mavi bikini 35 TL, pembe bikini 57 TL

Banana Republic 2009 2010 Sonbahar Kış Koleksiyonu

banana republic

banana reqpublic2

banana reqpublic3

banana reqpublic4

Banana Republic hazırladığı koleksiyonda 2009 2010 sonbahar kış sezonun modasına da değinmiş. Trençkotlar geçen sezon olduğu gibi yine sezonun gözdesi. Skinny jean de hala vazgeçilmezliğini koruyor. Yeni yeni ortaya çıkmaya başlayan trendler beyaz gömlek ve kalem etekler de Bana Republic'in koleksiyonunda önemli bir yer tutuyor.

8/24/2009

Rosemount Sydney Fashion Festival'da Siyah Elbiseler

3839915690_968e0632c4

little black dress

little black dress-1

little black dress-2

little black dress-3

little black dress-4

little black dress-5

Bu ara zor anların vazgeçilmezi siyah elbiseler çok popüler. Bütün moda festivallerini kaplamış durumdalar. Bu elbiseler de Rosemount Sydney Fashion Festival'de giyilmiş siyah elbiseler. Klasik siyah anlayışı gün geçtikçe yerini ilginç kesim ve detaylarla süslenmiş siyah elbiselere bırakıyor. Benim favırim en baştaki elbise oldu. Sizinki hangisi?

fashionising
Related Posts with Thumbnails