3/13/2009

2009 İlkbahar Yaz Ayakkabı Modası

Ayakkabılar ben dahil pek çok kadının takıntı derecede sevdiği nesneler. Bakalım 2009 yılının ilkbahar yaz sezonunda bizi nasıl ayakkabılar bekliyor?


Bu sezonunun büyük trendi olan siyah ve beyazın birlikte kullanıldığı ayakkabı modelleri gerçekten çok hoş. Bu modellerde gördüğümüz gibi bu sezon topuklar da iyice yükseliyor ve sadelikten çıkıyor. Topuklar, hem şekilleri hem de desenleri ile ayakkabıyla tam bir uyum içerisinde ve ilgi çekici bir hal alıyor.




Önden bantlı, kemerli, bağcıklı modellere bu sezon sık sık rastlayacağız. Ön kısmı düz ve açık ayakkabılar anlaşılan bu sezon rafa kalkıyor. Renk olarak da pembeler ve turuncunun farklı tonları kıyafetlerde olduğu gibi ayakkabılarda da sezona damgasını vuracak.

Metal detaylar bu sezonun gözdesi. Siyahla birlikte kullanılan metaller ayakkabıya farklı ve hoş bir hava katıyor.

2009 yaz sezonunda bot gibi bileğe kadar uzanan ve ayakları hapseden modeller de çok moda.

Çiçek desenleri ve motifleri feminen ve karmaşık görüntüleriyle ayakkabılarda dikkat çekici bir ayrıntı haline gelecek.


Bilekte biten kısa botlar ve gladyatör ayakkabılar ilkbahar yaz sezonuna da uyum sağlayacak ve popülerliğini sürdürecek.


Tabi ki sezonda yoğunlukla yüksek topuklular karşımıza çıkyıor ama babet tarzı düz ayakkabılar da koleksiyonlarda yerlerini alacak.


Püsküller bu sezon her yerde; çantalar, aksesuarlar, kıyafetler ve tabi ki ayakkabılar. Bu püskül trendi bana eski batı filmlerini andırıyor. Size de öyle oluyor mu?

Bu sezon süet ayakkabılarda bu trende oldukça sık rastlayacağız. Camel, ten rengi, kahverengi ve siyah renklerdeki ayakkabı modellerinde bu trendi yakalamak mümkün.
Related Posts with Thumbnails