4/05/2009

Daha İnce Görünmek İçin 10 İpucu

Hepimizin bildiği bir gerçek şu ki giydiklerimiz bizi daha şişman ya da ince gösterebiliyor. Kilo problemimiz olsa da olmasa da biz kadınlar her zaman daha ince göründüğümüz kıyafetleri sevmişizdir.

Okuyucularımdan sevgili Elif'in de ricası üzerine bugün daha ince görünmek için uygulayabileceğimiz 10 ipucundan bahsedeceğim. İşte başlıyoruz.

1- Öncelikle ne giyilmemesi gerektiğinden bahsedelim. Fazla dar gelen ve vücudumuzu sıkan kıyafetlerden kesinlikle kaçınmalıyız. Jessica Simpson bize bu konuda oldukça iyi bir örnek. Kalça kısmı dar olan kot pantalonu ve siyah dar üstü ile olduğundan çok daha şişman görünüyor.

2- Büyük kolyeler ve boyna sarılan fularlar üst kısmınızın ince görünmesine yardımcı olacaktır. Büyük kolyeler bu sezon moda da olduğu için bu kolyeleri takarak hem modayı takip edebilir hem de daha ince görünmeyi başarmak mümkün.

3- Yukarıdan bağlanmış ve at kuyruğu yapılmış saçlar yüzünüzün daha sivri görünmesini sağlayarak ince görünmenize yardımcı olacaktır.

4- İnce görünme ipuçlarından belki de en bilineni boyuna çizgili kıyafetler giymek. Bunların yanında, asimetrik çizgiler de yine sizi ince göstermede en az boyuna çizgiler kadar başarılı.

5- İpek gibi ince ve saydam kumaşlardan yapılmış üstleri giymek silüetinizin daha ince olmasını sağlayacak.


6- Gelelim jeanlere... Eğer bel bölgeniz ile ilgili problemleriniz varsa hafif düşük belli jeanleri tercih etmelisiniz. Bu şekilde bel bölgenizdeki fazlalıkları kapatma şansınız oldukça fazla.

7- Belinizin yan taraflarındaki fazlalıklardan şikayetçiyseniz relaxed fit jeans tercih edebilirsiniz. Bu jeanlerin esnek bel kısmı size yardım edebilir.

8- Oversized kıyafetler her zaman problemli yerlerimizi kamufle etmeye yardımcı olmuyor. Kıyafetlerin arkasında saklanmaya çalışmak bizi daha da şişman gösterebiliyor.

9- Kahküllü ve hafif dalgalı saçlar yuvarlak yüzlüler için ideal. Bu tip saç modelleri yüzünüzün daha ince ve küçük görünmesini sağlayacaktır.

10- Son olarak da asıl yapmamız gerek şey; problemli bölgelerimizi saklamak yerine en beğendiğimiz bölgeleri ortaya çıkarmak. Mesela kolsuz bir elbiseyle güzel ve kaslı kollarımızı ortaya çıkarabilir ya da bir mini elbise veya etekle şekilli bacaklarımıza dikkati çekebiliriz.

Ben sanırım bu ipuçlarından birçoğunu farkında olmadan uyguluyorum, ya siz?

Bana ince görünmek yetmez, uzun da görüneceğim diyenler buraya.
Related Posts with Thumbnails