4/14/2010

Lush - Taze Taze El Yapımı Kozmetik

Bir arkadaşımın tavsiyesi üzerine tanıştım Lush'la. El yapımı katkısız kozmetik malzemeler üreten bir yer. İçeri girmeden daha sabun kokusu, biribinin içine geçmiş aromatik kokular çarpıyor burnunuza. İçeri girince ise herhangi bir kozmetik mağazından farklı bir yerde olduğunuzu anlıyorsunuz. Ürünlerin hepsi el yapımı, birçoğu katkısız veya %1 gibi çok az bir miktar katkılı. Kalıp kalıp sabunlardan pazardan meyve alır gibi 200 gr kestirip alabiliyorsunuz. Özellikle de şampuan ve sabun konusunda çok geniş bir portföyleri var. Her şampuanın farklı bir özelliği mevcut. Kimi saçlarınızı sarartıp rengini açıyor, kimi düzleştiriyor, kimi yumuşatıyor. Üstelik hepsi de doğal yollardan.

Benim aradığım kıvırcık ve kuru olan saçlarımın dalgasını biraz açacak ve nemlendirecek bir şampuandı. Mağazadaki çalışan "Curly Wurly" şampuanını önerdi. Nerdeyse 1 aydır kullanıyorum. Gerçekten de saçlarımın nemlendiğini hissediyorum. Eskisi gibi sert değil ve kolay taranıyor. Kıvırcıkları da daha geniş dalgalara dönüşmeye başladı, tam istediğim gibi. Şampuanın içinde hindistan cevizi parçaları var. Kokusu ise oldukça çarpıcı, hindistan cevizi ve vanilya karışımı. Tek kötü yanı şampuan %1 katkı maddeli olduğu için ne kadar uğraşsanız da pek köpürmüyor, kullanımı biraz zor. Ama değiyor mu, bence evet.

Jöle biçimindeki duş jelleri, değişik yüz maskeleri, yüz temizleme sabunları ise denemek istediklerim arasında. Aranızda bu markayla tanışan, deneyimlerini paylaşmak isteyenler var mı? Önerebileceğiniz ürünleri varsa onları da denemek isterim. Bu arada Lush'ın web sitesinden de ürünlerle ilgili bilgi alabilirsiniz. Online alışveriş imkanı da var.
Related Posts with Thumbnails