6/02/2010

Cin Cevap: İş veya Staj Görüşmesine Ne Giyilir?








Bu ara birkaç kişiden iş ve staj görüşmelerine ne giymeleri gerektiğiyle ilgili sorular alıyorum. Malum Mayıs-Haziran ayları iş bulma, mezuniyet ve staj arama ayları. Konu iş görüşmesi olduğunda ben kesinlikle sadelikten ve klasik şıklıktan yanayım. Risk almak için doğru zaman iş görüşmesi yapacağınız gün değil bence. Kıyafetlerinizin günlük modunuza etkisinin nasıl büyük olduğunu düşünürsek iş görüşmesine giydikleriniz özgüveniniz ve kendinizi rahat hissetmeniz açısından oldukça önemli.Kendime göre beğendiğim birkaç iş/staj görüşmesi kombini derledim. Son ikisi de Who What Wear kitabının iş görüşmesi için tavsiye ettiği iki kıyafet.

Ben tercihen pantolon giyin derim. Yaz sıcaklarını da göz önünde bulundurursak beyaz veya krem gibi açık renklerde, çok da dar olmayan, hatta mümkünse şöyle bol paça tiril tiril olan bir pantolon tam aradığınız parça olabilir. Üzerine şık bir gömlek ve belki bir blazer ceket ile tamamlayabilirsiniz. Etek veya elbise giymek istiyorsanız, yine sade, fazla desenli ve renkli olmayan diz hizasında bir etek ya da elbise tercih edebilirsiniz. Siyah ve beyazı birlikte giymeniz ciddi görünmenize yardımcı olacaktır. Ama görüşmenize göre ciddi olmanızı gerektirmeyecek bir yerse pastel tonlarını kullanarak daha yumuşak bir görüntü elde edebilirsiniz.

Ayakkabıya gelince, kendinizi kesinlikle rahat hissedeceğiniz, ayağınızı sıkmayacak ağrıtmayacak bir ayakkabı tercih edin mutlaka. Yoksa bu acının yüzünüze yansıması işle ilgili pek o kadar da hevesli olmadığınız gibi yanlış anlamalara yol açabilir :) Bu yüzden şık bir babet veya fazla ince ve yüksek olmayan klasik bir topuklu ayakkabı işinizi görecektir. Takı konusunda uyumlu ve fazla dikkat çekici göz yorucu olmayan birkaç takı tercih edilebilir, çok da abartmamak gerek düşüncesindeyim.

Umarım yardımcı olabilmişimdir, bu yazıyı okuyup da iş/staj görüşmesine girecek olan herkese bol şanslar diliyorum. Umarım görüşmeleriniz harika geçer!

Bu arada iş/staj görüşmesi için veya ofiste giymek için alışverişe çıkmak isteyenler, çıkmadan önce Roman, İpekyol, Yargıcı, Machka, Banana Republic, Koton ve Zara'nın 2010 ilkbahar yaz koleksiyonlarına bir göz atsınlar.
Related Posts with Thumbnails