5/30/2009

Modanın 6 Altın Kuralı

Bazı kurallar var ki, moda her yıl değişse de onlar hep aynı kalıyor. Muhtemelen şimdiye kadar da oradan buradan hep kulağımıza gelen, belki farkında bile olmadan hepimizin dikkkat ettiği şeyler aslında. İşte modanın değişmeyen 6 kuralı...

1- Jean mont ve jean pantolon birlikte giyilmez.

fashion rules
Kot pantolonlar hemen her şeyle rahatlıkla giyilebilir, uyum sağlayabilir, kot ceket hariç. Hem üste hem alta jean giymek ise hiçbir zaman iyi görünmüyor ve kesinlikle stylish bir şey değil. Bu ikisi ayrı ayrı harikalar, yeter ki birlikte olmasınlar. Ben özellikle kot montları maxi elbiselerle, kot pantolonları da tabi ki bütün t-shirt ve bluzlarla çok seviyorum.

2- Pijamalar dışarıda giymek için değildir.

fashion rules-2
Pijamalar ev içinde çok şirinler üstelik çok da rahatlar. Ama bu onları dışarıda da giyebileceğimiz anlamına gelmiyor. Dışarıda giyildiklerinde son derece özensiz ve kötü görünüyorlar.

3- Düğünde beyaz elbise giyilmez, tabi eğer sizin düğününüz değilse.

fashion rules-1

Beyaz elbiselerimizi her ne kadar sevsek de arkadaşlarımızın düğünlerinde giymeyi tercih etmemeliyiz. Bu gelinle karıştırılmamıza bile sebep olabilir.

4- İç çamaşırlarınız kıyafetlerinizin içinden görülmemeli.

fashion rules-3

İç çamaşırlarımız kıyafetlerin içinden belli olduğunda felaket bir görüntüye yol açıyor. Bu özellikle beyaz pantolon ve beyaz dar eteklerde oldukça sık karşılaşılan bir durum. Bunu önlemek için tanga veya boxer tarzı iç çamaşırlar tercih edilebilir. Açık renkte bir t-shirt giyildiğinde ise içe kesinlikle siyah veya koyu renkte bir sütyen giymemeli.

5- Fazla giyinmek az giyinmekten iyidir.

poshDM2406_468x668

Bazen üzerimizdekiler oldukça şık olmasına karşın, gideceğimiz yer için veya o günün aktivitesi için acaba fazla mı giyinmiş olurum diye düşünürüz. Ama şunu unutmamalı ki fazla giyinmek her zaman az giyinmekten iyidir. Yani gittiğimiz yere göre fazla paspal olacağımıza fazla şık olalım daha iyi. Fazla giyinmeye en iyi örnek de tabi ki Victoria Beckham. Alışverişe, ev aramaya ve havaalanına giderken giydiği kıyafetler bile fazlasıyla (hatta belki de gereksiz) şık ve özenli.

6- Her şeyden önemlisi rahatlıktır.

fashion rules-4

Hiçbir kıyafet ya da ayakkabı içine kendimizi rahat hissetmediğimiz sürece kıymetli değldir. O yüzden belki de bu 6 kuralın en önemlisi bu, rahatlık. Aşırı yüksek ayakkabılar ve bu yıl ortaya çıkan ilginç topuklar ile ne kadar modaya ayak uydurduğumuzu düşünsek de, üzerinde rahat etmiyorsak bu durum elbette yüzümüzden okunacak ve bütün güzelliği götürecektir.

Modanın bu 6 altın kuralının tabi ki küçük istisnaları vardır, fakat ben genel olarak oldukça doğru olduklarını düşünüyorum. Siz ne dersiniz?
Related Posts with Thumbnails