5/22/2009

Yaz Modasının Değişmez Kuralları


Yaz geliyor! Hele bir de bu yazı tatilde eğlence ve dinlencede geçirecek olanlar, ne mutlu onlara. Ne yazık ki ben onlardan biri değilim. Ama yine de bu, İstanbul'da veya her neredeysek orada yazın keyfini çıkarmamıza engel değil.

Bakalım yazın olmazsa olmazları, yaz modasının yıllardır değişmeyen moda kuralları nelermiş...

1-Beyaz Kıyafetler, Ayakkabılar, Çantalar, Aksesuarlar
Beyaz kıyafetler, çantalar, ayakkabılar ve aksesuarlar yazın olmazsa olmazlarından. Yaz boyunca beyaz elbiselerinizi gece gündüz giyin, hem hafifliğin hem de şıklığın tadını çıkarın.

Gisele Bündchen da beyaz elbisesi ile çok sade ve şık görünüyor.

2-Parlak Renkler

Tabi ki beyaz, yaz için tek renk alternatifimiz değil. Bildiğiniz gibi bu yaz parlak, canlı renkler oldukça moda. Siz de bu modayı yazın elbselerinizde rahatlıkla kullanabilir ve dikkat çekici bir tarz elde edebilirsiniz.


Ünlülerimiz de parlak ve canlı renkleri özel davetlerde sık sık tercih ediyor.

3-Bronz Bir Ten

Yazın bronz bir ten gibisi yok. Bronz bir tene sahip olduğumuzda giydiğimiz her şey üzerimizde daha farklı ve daha güzel duruyor. Üstelik bronz tenin daha zayıf gösterdiği de bir gerçek. Yazın her fırsatta kendinizi deniz kıyılarına veya havuzlara atın ve doya doya güneşlenin ki siz de böyle bronz bir tene sahip olun. Güneşlenirken bronzlaşmaya yardımcı güneş kremi kullanmayı da ihmal etmeyin.
Yazın böyle bir fırsatı olmayanlar içinse ben pek tercih etmesem de solaryum veya güneşsiz bronzlaştırıcı kremler de bir alternatif.

4-Hafif Aksesuarlar

İpek gibi hafif kumaşlardan yapılmış şallar ve saç aksesuarları da yazın kıyafetinizi hareketlendirmek ve stilinize renk katmak için bire bir.

Ünlülerimiz de yazın hafif aksesuarların şıklığını sık sık tercih ediyorlar.

5-Çeşit Çeşit Güneş Gözlükleri

Artık o kadar fazla çeşit güneş gözlüğü var ki ortada, insan bir taneyle yetinemiyor. Çeşit çeşit, model model güneş gözlüklerinizi kıyafetinize ve tarzınıza uyarlayıp kullanın. Hem gözlerinizi güneşten koruyun hem de farklı bir hava yaratın.

80'lerden sonra modaya tekrar hızlı bir giriş yapan rekli güneş gözlüklerinden mutlaka siz de bir deneyin. 2009 güneş gözlüğü modasına buradan göz atabilirsiniz.

6-Şapkalar
Sizi güneşten korumanın bir başka güzel yolu da şapkalar. Yaz boyunca şapkalarınız ile kıyafetinizi hareketlendirin.
İster hasır ve geniş şapka modelleri, ister fötr şapka modellerini kullanın.

7- Doğal Bir Makyaj

Yaz aylarında fazla makyaj yapmaktan kesinlikle kaçınmalısınız. Sıcak ve terleyen vücudunuzla birlikte o makyaj hem dağılacak hem de çok ağır, kötü bir görüntü oluşturacaktır. Onun için en güzeli yaz boyunca taze ve doğal görünmek, belli belirsiz hafif bir makyaj yapmak. Biraz allık biraz rimel, belki bir göz kalemi ve açık renkli bir ruj size yeter.

Peki siz yazın hangileriniz uyguluyorsunuz? Ya da eklemek istediğiniz başka yaz modası kulları var mı?

Herkese iyi hafta sonları :)
Related Posts with Thumbnails