2/28/2010

Ece Sükan'ın Günü Aydınlatan Fotoğrafı


Altamira: Models Off Duty  blogunda Ece Sükan'a rastladım. "Ece Sükan brightens up Milan's cloudy day" ("Ece Sükan Milan'ın bulutlu gününü aydınlatıyor") diye bir başlık atmışlar. Milan Moda Haftası esnasında çekilmiş bir fotoğraf.  Bu turuncular sarılar içindeki Ece'yi çok sevdim. Benim de günümü aydınlattı resmen. Yazıya buradan ulaşabilirsiniz.

Yeni Çoraplarım



Bir süredir çok severek giydiğim çoraplarımı size de göstermek istedim. Calzedonia indiriminden almıştım onları. Basit bir elbiseyi hareketlendirmek için harikalar. Üstelik havalar bu kadar sıcak değilken bile beni idare etmeyi başardılar. Siz nasıl buldunuz?

2/27/2010

Vogue Türkiye Mart 2010 Sayı 1


Televizyondaki reklamlardan, billboardlardan artık hepimiz biliyor ki modanın kutsal kitabı sayılan Vogue dergisi artık Türkiye'de, nihayet. 2010 Mart ayında Vogue Türkiye'deki ilk sayısını satışa sundu. Ben de hemen ilk çıktığı gün gidip aldım tabi ki. Öncelikle Jessica Stam karşılıyor sizi kapakta. Dolu dolu 562 sayfa bekliyor sizi bu kapağın altında. Baştaki 92 sayfalık reklam bölümünü geçtikten sonra nihayet Vogue yazılarına ulaşabiliyorsunuz büyük bir merakla. (Dergilerdeki reklamlar televizyondaki hissi yaratmıyor bende gerçi, dergi reklamlarını incelemeye bayılıyorum) Sonrasında Seda Domaniç'in o çok güzel ve samimi yazısını, samimi yazı diliyle her cümlesine kafa sallayarak okuyorsunuz. Sonrası zaten moda stil trendler güzellik. Yani Vogue'dan beklenen her şey, hem de büyük bir özen ve çok samimi bir yazı dili ile anlatılmış. Bloglardaki yazı diline benzettim ben. Bu arada kapakta Jessica Stam ve Vogue Türkiye yazısından başka hiçbir şey bulunmuyor. İçindeki konulara ait hiçbir fikriniz yokken satın alıyorsunuz dergiyi, bu da Vogue'un gücü olsa gerek. Üstelik bana kalırsa merak uyandırmayı da iyi becermişler bu şekilde. Kısacası hoşgeldin Vogue Türkiye, iyi ki geldin. Bundan sonra her ay görüşmek üzere :)

Aşkı Memnu Takıları


Aşkı Memnu'daki karakterlerin giydiği kıyafetler ve taktıkları gösterişli takılar hemen herkes tarafından çok beğeniliyor ve hayranlıkla izleniyor. Sizin de bu takılardan aklınıza takılan varsa birçoğunu bulabileceğiniz adres: mortaki.com. Mor Takı sizler için Aşkı Memnu takı modasına el atmış ve o çok beğendiğimiz Bihter'in yüzükleri, Firdevs Hanım'ın küpelerinden tasarlamış. Daha fazlası için Mor Takı'nın web sitesini ziyaret edebilirsiniz. Keyifli alışverişler!

2/26/2010

DSQUARED2 Yeni Sezon Gözlük Modelleri

Dqsuared yeni sezon için birbirinden renkli ve farklı modellerde gözlükler hazırlamış. Güneşin artık yavaş yavaş kendini gösterdiği bugünlerde bu gözlüklerin tam sırası ve tam havası değil mi? Ben çok sevdim hepsini...

Cin Cevap: Bordo Kadife Etek Nasıl Giyilir?



Sevgili Berna benden bordo kadife eteğini kombinlemekle ilgili yardım istemişti Ben de hiç gecikmeden onun isteğine göre güzel görseller hazırladım. Bordo kadife etek, itiraf etmeliyim ki kullanması çok kolay bir kıyafet değil. Ama lacivert, gri ve bej renklerle uyumlu olacağını düşünüyorum. Benim favorim 1 numara oldu, sizinki hangisi?

Cin Cevap: Reebok'tan Fitness Modası


Reebok fitness modası için yepyeni güzellikler kazandırmaya devam ediyor. Spordan vazgeçemeyen ama spor yaparken de şık olmak isteyenlerdenseniz bu koleksiyona da bir göz atmanızı tavsiye ederim.

"Feminen detayları ile dikkat çeken Reebok On The Move koleksiyonu, birbiriyle kombinlenebilen ve hem egzersiz sırasında hem de günlük hayatta rahatlıkla kullanılabilecek çok yönlü ürünler içeriyor. 
Kendi sportif tarzınızı yaratmanız için farklı farklı kombin yapabileceğiniz eşofmanlar, kapriler, atletler, hafif ceketler ve kıyafetinizi tamamlayacak spor ayakkabılar ve aksesuarlar koleksiyondaki ürünleri oluşturuyor.
Koleksiyonda, X-static teknolojisine sahip ürünler soğuk havalarda ısınmanıza yardımcı olurken, sıcak havalarda ise serinlemenizi sağlayacak. PlayDry kumaşlardan oluşan ürünler ise spor yaparken size serinlik hissettirecek."

2/25/2010

Cin Cevap: Mor Elbise Kombinleri





Sevgili Ayşe, bana e-mail atarak mezuniyeti için kombin önerileri istedi. Mor bir elbise modeline karar vermiş bile. Ben de onun için mor elbise kombinasyonları hazırladım. Mor elbiseyle birlikte kullanılacak ayakkabı ve çanta için önerebileceğim renkler; altın sarısı, gümüş grisi, siyah, pudra rengi ve bakır tonları. Ama madem mezuniyet için, parlak ayakkabıları giymenin zamanıdır derim. Altın sarısı ile duruşu Jennifer Garner'ın üzerinde çok hoşuma gitti, favorim bu. Carrie Underwood ve Kim Kardashian ise gümüş grisi ile giymiş, o da hoş olmuş, daha garanti bir seçim. Son olarak, Megan Fox gibi yine elbisenin tonlarında mor renkte bir ayakkabı da tercih edilebilir.

Cin Cevap: İnternetten Alışveriş Siteleri


Sevgili Nehir benden internetten alışveriş yapılabilecek isteler için yardım istedi. Ben de aklıma gelenleri bir bir listeledim. Eminim içinizden birçok kişiye de yardımcı olur. Sizin de bu listeye eklemek istedikleriniz var mı?

(Markafoni'den alışveriş için linke tıklayarak benim üzerimden üye olabilirsiniz)

2/24/2010

New York Moda Haftası'nda Ne Giydiler?



New York Moda Haftası'na tabi ki ünlüler dünyasından da bir akın oldu. Biz de NY Moda Haftası boyunca ünlülerimiz neler giymiş şöyle bir göz atalım. Genel olarak şık ve pratik kıyafetler tercih edilmiş. Kürk modası yine NY Fashion Week ziyaretçilerini de kapsamı altına almış görünüyor.

Marchesa 2010 2011 Sonbahar Koleksiyonu







New York Fashion Week'te yer alan Marchesa defilesine ayrıca yer vermek istedim. Marchesa tasarımlarını son zamanlarda özellikle kırmızı halıda sık sık görüyoruz. Marchesa'nın New York Moda Haftası'nda ortaya koyduğu 2010 sonbahar kış koleksiyonu da yine benim gözlerimi alamadığım hayranlıkla izlediğim bir koleksiyon olmuş. Bakalım bu elbiseleri ilerde hangi ünlülerin üzerinde görüp beğeneceğiz, merakla bekliyorum. Bir tane de benim dolabımda olsa (mesela şu 5.resimdeki mavi elbise:)) ne güzel olurdu!

2/23/2010

Cin Cevap: Faith21 Plus Size Stil Önerileri











Sevgili Ferah bana Facebook'tan ulaştı ve giyim konusunda yardım etmemi istedi. 1.56 boyunda ve 67 kilo olan Ferah kıyafet kombinasyonu konusunda oldukça zorlanıyormuş. Ferah için güzel görseller hazırladım. Forever21'in bir alt markası olan Faith21, plus size için çok hoş ürünler üretiyor. Ben de görselleri hazırlarken Faith21'e ait kombinasyonlardan yardım aldım. Özellikle aksesuar çeşitliliği oldukça fazla ve beni çok cezbetti diyebilirim.

Önerebileceğim parçalar; çok dar olmayan ama kesinlikle bol da olmayan pantolonlar, koyu renk jeanler, kalın kumaşlı elbiseler,bol bol hırkalar ve trikolar, çarpıcı desenler (çiçek desenleri, çizgiler, puantiyeler), straplez kesim elbise ve üstler, belde kemerler veya belden oturtmalı elbiseler ve üstler, bol bol da dikkat çekici aksesuarlar.

Bu arada şunu da belirteyim Forever21 gibi Faith21 de malesef Türkiye'de satılmıyor. Ancak Türkiye'ye kargo masrafı biraz fazla olsa da forever21.com sitesinden online alışveriş imkanı var.

Sıfır Beden Manken Tartışması


Bu ara bir sıfır beden manken tartışması söz konusu. Kanadalı supermodel Coco Rocha'yı pek çoğunuz tanıyordur. Kendisi ünlü ve alanında çok başarılı işlere imza atmış daha önce Vogue'un kapağında bile yer almış bir supermodel. İşte bu Coco Rocha, fazla şişman bulunduğu için ve daha fazla kilo vermeyi reddettiği için bazı tasarımcılarca reddedilmiş. Bununla birlikte başlayan bir sıfır beden manken tartışması Victoria Beckham'ı da içine alıyor. Beckham "tasarımcılar 0 beden manken kullanmakta özgür olmalı" derken Coco Rocha daha fazla kilo vermeyi kesinlikle reddediyor ve tasarımcıların vücudu hakkında ne düşündüğünü artık önemsemediğini söylüyor. Siz bu konuda ne düşünüyorsunuz? Coco Rocha benim en beğendiğim ve başarılı bulduğum modellerden biri, böyle bir tartışmanın içine girmesine bile üzüldüm...

dailymail

2/22/2010

New York Moda Haftası'ndan Seçmeler (New York Fashion Week)









Geçtiğimiz hafta New York'ta moda haftasıydı. Birçok ünlü tasarımcı ve marka tasarımlarını bu moda haftasında sergiledi. Ben de beğendiğim tasarımcı ve markaların bazılarından New York Fashion Week'teki defilelerinden birkaç görsel derledim. Bir nevi NY Fashion Week özeti diyebiliriz. Marchesa defilesine ise ayrıca değineceğim. Zira Marchesa elbiseler ve tasarımlar son zamanlarda beni kalbimden vurmakta. Keyfini çıkarın!

Bun Design'da Türk Tasarımcılar


Bun Design ilk tanıştığımdan beri çok sevimli bulduğum, mağazasında gezinmekten büyük keyif aldığım bir marka. Geçenlerde e-mailime Bun Design'da artık Türk tasarımcılara da yer verildiği ile ilgili bir basın bülteni geldi. Sizinle paylaşmadan edemedim. Yukarı gördüğünüz zekice tasarlanmış eşyaların her birini Bun Design'da bulabilirsiniz. Daha detaylı bilgi için Bun Design web sitesine uğrayabilir, hatta web sitelerinden alışveriş bile yapabilirsiniz.

Hakan Yıldırım Londra Moda Haftası'nı Salladı (London Fashion Week)









Hakan Yıldırım, geçtiğimiz günlerde Türkiye için bir ilke imza attı. 19 Şubat'ta Londra Moda Haftası'nda tasarımlarını "Hakaan" adı ile sunma fırsatını elde etti. Üstelik Hakaan defilesinin ardından kendisinden bolca ve övgüyle söz ettirmeyi de başardı. Style.com defileden "In London, a Turkish Delight" ("Londra'da bir Türk Lokumu") diye bahsederken Elle UK tasarımları "çok seksi ve çok başarılı" diyerek tanımlıyor. Kate Moss defileyi en ön sıradan izledi ve defiledeki modeller arasında ünlü modeller Lara Stone ile Natalia Vodianova yer aldı. Lara Stone, Hakan Yıldırım defilesi için "Londra Moda Haftası boyunda yer aldığı ve onu heyecanlandıran tek defile" olduğunu söyledi. Hakan Yıldırım, 19 Şubat'ı kariyerindeki 2.başlangıç olarak değerlendiriyor. Kate Moss defiledeki tasarımlardan 3 tane sipariş etmiş bile. Hal böyle olunca bize de "Yürü be Hakan arkandayız!" demekten ve gururlanmaktan başka bir şey kalmıyor!

Defileyi ufak bir inceleme altın alırsak, Hakan Yıldırım beyaz, gri, siyah ve toprak tonlarına ağırlık vermiş. Istanbul Fashion Week'te olduğu gibi çok şık, değişik kesimli siyah elbiseler yine koleksiyonda yer alıyor. Ayırca kürkler, deri kıyafetler ve de mini etekler oldukça sık kullanılmış. Transparan detaylar da koleksiyondaki yerini almış.

style,elleuk
Related Posts with Thumbnails