2/24/2009

NY Fashion Week'te Öne Çıkanlar 2

NY Fashion Week'i geride bıraktık ama etkileri bütün sezon sürecek gibi gözüküyor. Daha önce NY Fashion Week'in öne çıkan stillerinden bahsetmiştik, yine devam ediyoruz. Bakalım bu haftada daha daha neler giyilmiş?

Hayvan desenli kıyafetler yine modada yerini aldı. Bu gösterişli şeyleri giymeye pek yanaşamıyorsanız, baştan aşağı leopar desenli bir kıyafet size de benim gibi fazla geliyorsa, hayvan desenli bir üst veya ufak bir aksesuarla siz de bu modaya uyabilirsiniz.

Altın rengi de haftanın kendini gösteren trendlerinden biri oldu. İlk resimdeki gibi baştan aşağı altın rengine bürünebilir veya 3.resimdeki gibi sizi sıcak tutacak turuncu-altın renklerinde bir combo tercih edebilirsiniz.


Bu aralar soğuk günler geçiriyor olsak da genel olarak kışlar gittikçe ılıklaşıyor ve bu da designerları kışın da baharlık kıyafetler tasarlamaya itiyor. Bu baharlık kıyafetler de yine fashion week de öne çıkanlardan.


İşte yeni yeni ortaya çıkmaya başlayan bir bahar trendi; watercolor yani suluboya desenli kıyafetler. Bu desenlerin resimdeki gibi elbiselere uygulanmış halini ben çok sevdim.


Resimde gördüğümüz gibi omuzların hemen altında biten kısa ceketler de son moda kıyafetlerden. Kışın diğer ceketleriniz kadar sıcak tutmayacağı kesin ama bu ceketler hem içinizdeki bluzu kapatmayarak size giydiklerinizi ortaya çıkarma fırsatı sunuyor, hem de olması gerekenden daha önce bittiği için bacaklarınızı uzun gösteriyor.


Trikolar da yine popülerliğini yitirmiyor, yalnız özellikle kalın dökümlü olanlar sizi olduğunuzdan biraz daha kilolu gösteriyor olabilir. Bu yüzden kalın trikolarınızı skinny jeanlerle veya taytlarla kombinleyip aslında ne kadar da zayıf olduğunuzu gösterebilirsiniz :)

Bir önceki NY Fashion Week yazısında mavi trendinden bahsetmiştik. Yeşil de bu sezon maviden geri kalmıyor.

Bu yeşilleri görünce daha dün seyrettiğim Confessions Of A Shopaholic filmine gitti aklım. Filmi görenler "The girl with the green scarf"ı hatırlayacaklardır. Kendisi filmin sonlarına doğru yeşil şalının asla sarıyla giyilmemesi öğüdünde bulunmuştu. Açıkçası ben sarı ve yeşilin de birlikte güzel olabileceğiniz düşünüyorum :) Siz ne dersiniz?
Related Posts with Thumbnails