5/30/2009

Modanın 6 Altın Kuralı

Bazı kurallar var ki, moda her yıl değişse de onlar hep aynı kalıyor. Muhtemelen şimdiye kadar da oradan buradan hep kulağımıza gelen, belki farkında bile olmadan hepimizin dikkkat ettiği şeyler aslında. İşte modanın değişmeyen 6 kuralı...

1- Jean mont ve jean pantolon birlikte giyilmez.

fashion rules
Kot pantolonlar hemen her şeyle rahatlıkla giyilebilir, uyum sağlayabilir, kot ceket hariç. Hem üste hem alta jean giymek ise hiçbir zaman iyi görünmüyor ve kesinlikle stylish bir şey değil. Bu ikisi ayrı ayrı harikalar, yeter ki birlikte olmasınlar. Ben özellikle kot montları maxi elbiselerle, kot pantolonları da tabi ki bütün t-shirt ve bluzlarla çok seviyorum.

2- Pijamalar dışarıda giymek için değildir.

fashion rules-2
Pijamalar ev içinde çok şirinler üstelik çok da rahatlar. Ama bu onları dışarıda da giyebileceğimiz anlamına gelmiyor. Dışarıda giyildiklerinde son derece özensiz ve kötü görünüyorlar.

3- Düğünde beyaz elbise giyilmez, tabi eğer sizin düğününüz değilse.

fashion rules-1

Beyaz elbiselerimizi her ne kadar sevsek de arkadaşlarımızın düğünlerinde giymeyi tercih etmemeliyiz. Bu gelinle karıştırılmamıza bile sebep olabilir.

4- İç çamaşırlarınız kıyafetlerinizin içinden görülmemeli.

fashion rules-3

İç çamaşırlarımız kıyafetlerin içinden belli olduğunda felaket bir görüntüye yol açıyor. Bu özellikle beyaz pantolon ve beyaz dar eteklerde oldukça sık karşılaşılan bir durum. Bunu önlemek için tanga veya boxer tarzı iç çamaşırlar tercih edilebilir. Açık renkte bir t-shirt giyildiğinde ise içe kesinlikle siyah veya koyu renkte bir sütyen giymemeli.

5- Fazla giyinmek az giyinmekten iyidir.

poshDM2406_468x668

Bazen üzerimizdekiler oldukça şık olmasına karşın, gideceğimiz yer için veya o günün aktivitesi için acaba fazla mı giyinmiş olurum diye düşünürüz. Ama şunu unutmamalı ki fazla giyinmek her zaman az giyinmekten iyidir. Yani gittiğimiz yere göre fazla paspal olacağımıza fazla şık olalım daha iyi. Fazla giyinmeye en iyi örnek de tabi ki Victoria Beckham. Alışverişe, ev aramaya ve havaalanına giderken giydiği kıyafetler bile fazlasıyla (hatta belki de gereksiz) şık ve özenli.

6- Her şeyden önemlisi rahatlıktır.

fashion rules-4

Hiçbir kıyafet ya da ayakkabı içine kendimizi rahat hissetmediğimiz sürece kıymetli değldir. O yüzden belki de bu 6 kuralın en önemlisi bu, rahatlık. Aşırı yüksek ayakkabılar ve bu yıl ortaya çıkan ilginç topuklar ile ne kadar modaya ayak uydurduğumuzu düşünsek de, üzerinde rahat etmiyorsak bu durum elbette yüzümüzden okunacak ve bütün güzelliği götürecektir.

Modanın bu 6 altın kuralının tabi ki küçük istisnaları vardır, fakat ben genel olarak oldukça doğru olduklarını düşünüyorum. Siz ne dersiniz?

2009 Yazında Pudra Kutusu Gibi

pudratrend
2009 yazının en trend renklerinden biri de pudra rengi veya pudra pembesi. Bronz tenle birlikte çok daha güzel duran tatlı bir renk, ben çok sevdim bu trendi. Ya siz ne düşünüyorsunuz? Elbiselerde ve ayakkabılarda ekstra hoş olmuyor mu?
pudra

5/29/2009

Boyner'de %50 Shiseido İndirimi

shiseido

Bu hafta sonuna özel, 30-31 Mayıs tarihlerinde Boyner mağazalarında Shiseido'nun 160 adete varan cilt bakım, makyaj ve parfüm ürünlerinde %50 indirim var. Ayrıca 30 Mayıs Cumartesi günü de yine Boyner'deki kelebekli ürünler %50 indirimli. Keyifli alışverişler :)

Calzedonia 2009 Yaz Bikini Modelleri

calzedonia

İtiraf ediyorum Calzedonia bu sene katalogunda Gisele Bündchen'ı kullanınca birden koleksiyonuna olan ilgim arttı. Bütün koleksiyona bir göz gezdirmek istedim. Hazır yaz da geliyorken mayo ve bikini için hepimize de bir alternatif olur diye de burada da paylaşıyorum.

calzedonia1

Calzedonia'da mayo ve bikinileri çok başarılı buldum bu yıl. Yine gidip yerinde incelemek lazım tabi ama fotoğraflarda çok hoş görünüyor. Üst resimdeki Gisele'in giydiği mavi beyaz bikini favorim. Mayo ve bikiniler kadar plaj giyimi için elbiseler de çok hoş. Gidince onlara da bir bakmalı.

calzedonia2
calzedonia1-1
calzedonia-1

Katalogda çok güzel fötr şapkalar ve renkli gözlükler kullanmışlar. Özellikle şu mavi wayfarera bayıldım. Zaten bu yaz renkli gözlüklere takmış durumdayım. Benim olabilir mi acaba?

calzedonia-2

Bu arada bikini seçerken de dikkat edilmesi gereken bir nokta; alt tatafınızın daha ince görünmesini istiyorsanız, yanları ipli bikiniler yerine kalın kenarlı olan bikinileri tercih etmelisiniz.

Siz nasıl buldunuz Calzedonia bikinilerini? Başka hangi marka bikiniler tercihleriniz?

5/28/2009

Jean ve Beyaz T-shirt

ng1

ng2

Ben ve alışverişlerim devam ediyor :) Outletim.com'dan aldığım bu t-shirt Roberto Cavalli'ye ait. Altın sarısı desenleri ve üzerinde küçük renkli pullar beni inanılmaz cezbetti. Hem yazın beyaz t-shirt gibisi yok değil mi? Ben çok seviyorum yazın beyaz t-shirt, elbise, pantolon, ne olursa. Altın rengi takılara da düşkünlüğüm var zaten. Hazır t-shirtle de uyumu yakalamışken kolye ve bilekliğimi de geçirdim üzerime. Ve tabi ki beyaz gözlüklerimi de unutmadım.

Jean ise Franklin & Marshall ve tabi ki o da outletim.com'dan. Yine Amerika'da çok popüler olup, Türkiye'de mağazası olmayan bir marka ama Beymen'de satılıyormuş. Benim de bu renkte bir jeanim yoktu, iyi oldu. Paçaları bana biraz uzun galiba, belki biraz kestirebilirim.

Sizin de çok beğendiğiniz ama Türkiye'de satışı olmadığı için alışveriş yapamadığınız markalar varsa, outletim.com'a bir göz atın derim. H&M, Victoria's Secret, Gina Tricot gibi markaların ürünlerini orada bulabiliyorsunuz. Fiyatar da oldukça uygun. Mesela bu t-shirtün fiyatı 277 TL'den 39.90TL'ye, jeanin fiyatı da 377 TL'den 79.90 TL'ye düşmüş.

out1

T-shirt: Roberto Cavalli
Jean: Franklin & Marshall
Ayakkabı: Bata
Gözlük: Baby Phat
Kolye: Indus
Bileklik: ??

Not: Gözlükler için sevgili S.'ye teşekkürler :)

Tom Ford Gözlükleri İndirimi Markafoni'de


Ünlü modacı Tom Ford'un tasarladığı gözlükler markafoni.com sitesinde bugün indirime girdi. Normal fiyatları 700-1000 TL arası değişen gözlükleri Markafoni'de 250-350 TL arası fiyatlardan satın alabilirsiniz. Markafoni'den alışveriş etmek için davetiye gerekiyor, isteyenlere ben gönderebilirim. Yorum olarak e-mail adreslerinizi yazmanız veya alisveriscini@googlemail.com'a mail göndermeniz yeterli.

Siteyi incelemek için buraya tıklayabilirsiniz.

Aşağıda seçtiğim bazı Tom Ford gözlük modelleri var. Üzerine tıklayarak büyük hallerini ve fiyatları görebilirsiniz.

Keyifli alışverişler :)

5/27/2009

Forever 21'dan Mezuniyet İçin Lookbook

prom
prom-1
prom-2

Forever 21 sitesinde mezuniyet baloları için oldukça eğlenceli ve renkli bir lookbook hazırlamış. Ben de bunu sizinle paylaşmak istedim. Forever 21 benim çok sevdiğim markalardan biri. Lookbook'taki elbiselerin hepsini de çok hareketli ve çok sevimli buldum. Saks mavisi ve fuşya renkleri ile çiçek desenleri en çok göze çarpanlar.

Bu elbiseler sadece mezuniyet değil, yazın nişan, düğün gibi yerlerde giymek için elbise arayışında olanlara da fikir verebilir.

Siz nasıl buldunuz?

Beyaz Güneş Gözlükleri

white sunglass

white sunglass-1

80'lerin geri döndüğü, renkli güneş gözlüklerinin çok popüler olduğu 2009 yazında olmazsa olmazlarımız beyaz çerçeveli güneş gözlükleri. Üstelik bu gözlükler ünlülerin de gözdesi olmuş durumdalar. Birçok moda fotoğraflarında da aksesuar olarak beyaz güneş gözlükleri tercih ediliyor. Özellikle wayfarerların beyaz olanı resmen her yerde karşımıza çıkıyor.

Şıklığıyla ve retro görüntüsü ile beyaz güneş gözlüklerini ben çok beğeniyorum. Hemen hemen tüm gözlük markalarında beyaz gözlükler bulmak mümkün. Yazın ne renk giyerseniz giyin, beyaz gözlüklerinizi rahatlıkla kullanılabilirsiniz.

Uzun zamandır ben de bir tane edinme çabası içerisindeydim ve sonunda edindim. Çok yakında o da burada yer alacak! :)

Peki siz ne düşünüyorsunuz? Yoksa zaten beyaz gözlüklerinizi yanınızdan ayrımıyor musunuz?

white sunglass-2

white sunglass-3

5/26/2009

Zeki Triko Mayo ve Bikiniler

zeki
zeki-1
zeki-2
Yaz için mayo ve bikini arayışında olanlar Zeki'nin 2009 yazı için hazırladığı mayo ve bikinilere mutlaka bir göz atmalı. Zeki'de bikini ve mayolar ile uyumlu hazırlanan plaj giyimi eşyaları da dikkat çekiyor. Koleksiyonda son yılların modası cut out stili bikinilerden de bolca bulmak mümkün.

Forever 21'dan Mezuniyet Önerileri

prom tips

Forever 21'dan mezuniyet baloları için öneriler:

  • Çanta: Pullu siyah bir çantaile pırıl pırıl parıldayın.
  • Saç Aksesuarları: Örgülü veya tüylü bir saç aksesuarı ile retro bir tarz edinin.
  • Aksesuar: Küçük taşlarla süslü bilezikler takın.
  • Ayakkabı: Fermuar ve metal detaylı ayakkabılar ile güzelliğinize biraz rock n' roll havası ekleyin.
  • Elbise: Zümrüt renginde saten bir elbise ile herkesi kıskançlıktan çatlatın.

5/25/2009

İpekyol Elbiseler ve %50 İndirim

Bugün İpekyol'dan mezuniyet balomda giyeceğim elbiseyi almış bulunuyorum! Onu tabi ki sizinle paylaşacağım ama ayakkabı, çanta ve aksesuarları da tamamladıktan sonra :)

ipekyol

Asıl söylemek istediğim İpekyol'da hem çalışan bayanlara uygun, iş yerinde giyilebilecek şekilde hem de nişan düğün mezuniyet gibi etkinliklerde kullanılabilecek güzel gece elbiselerinin bulunduğu.

ipekyol-1

Üstelik şimdi %50'ye varan indirime girmişler. Bedenler bitmeden uğramalı. Bu resimler de İpekyol 2009 yaz koleksiyonundan. Keyifli alışverişler :)

Nine West Outlet ve Babetler

babet


Bu babetleri beğendiniz mi? Geçende Nine West'in Profilo Alışveriş Merkezi'ndeki outletine gittiğimde gördüm. İki rengi de vardı. Bence çok şirinler. Fiyatları da 39 TL.

Eğer Profilo Alışveriş Merkezi'ne yakınsanız veya bir şekilde yolunuz düşerse mutlaka uğramanızı tavsiye ederim Park's Group outlet mağazasına. Hem Nine West kısmında hem de Park Bravo'da çok güzel ve ucuz şeyler denk gelebiliyor bazen.

Ben o gün eğer bu postta giydiğim topuklu ayakkabıları almamış olsaydım, bu babetlerin pembesinden alırdım. Ve eğer alsaydım onları böyle giyerdim...

babet3
babet1
babet2

5/24/2009

Gisele Bündchen Calzedonia Katalogunda

gisele
gisele-1

Gisele Bündchen Calzedonia'nın 2009 yazındaki mayo, bikini ve beachwear eşyalarının tanıtımını yaptı. Katalogda bikinilerden çok Gisele ve verdiği seksi pozlar dikkat çekiyor ama bikiniler de oldukça iddialı. Siz nasıl buldunuz?

5/23/2009

Kate Moss for Topshop Swimwear Yaz 2009

Ekran Yakalamaları
Yaz geldi geliyor. Bikini ve plaj giyimi eşyaları arayışında olanlara bir alternatif de Kate Moss for Topshop Yaz 2009 koleksiyonundan. Koleksiyon, nude tonlarından ve hayvan desenlerinden oluşuyor.

Kate Moss for Topshop 2009 Yaz Koleksiyonu

Tam ekran yakalama 5232009 125257 PM.bmp
Tam ekran yakalama 5232009 125307 PM.bmp
Tam ekran yakalama 5232009 125312 PM.bmp
Tam ekran yakalama 5232009 125320 PM.bmp
Tam ekran yakalama 5232009 125325 PM.bmp
Tam ekran yakalama 5232009 125330 PM.bmp
Tam ekran yakalama 5232009 125334 PM.bmp
Kate Moss 2009 yazı için Topshop'la birlikte hazırladığı koleksiyonu ile yine beğenileri topladı. Bu koelksiyonda öne çıkanlar hayvan desenleri, geometrik desenler ve metal süslemeler. Daha önce Kate Moss'un İlkbahar 2009 koleksiyonundan da bahsemtiştik.

5/22/2009

Yaz Modasının Değişmez Kuralları


Yaz geliyor! Hele bir de bu yazı tatilde eğlence ve dinlencede geçirecek olanlar, ne mutlu onlara. Ne yazık ki ben onlardan biri değilim. Ama yine de bu, İstanbul'da veya her neredeysek orada yazın keyfini çıkarmamıza engel değil.

Bakalım yazın olmazsa olmazları, yaz modasının yıllardır değişmeyen moda kuralları nelermiş...

1-Beyaz Kıyafetler, Ayakkabılar, Çantalar, Aksesuarlar
Beyaz kıyafetler, çantalar, ayakkabılar ve aksesuarlar yazın olmazsa olmazlarından. Yaz boyunca beyaz elbiselerinizi gece gündüz giyin, hem hafifliğin hem de şıklığın tadını çıkarın.

Gisele Bündchen da beyaz elbisesi ile çok sade ve şık görünüyor.

2-Parlak Renkler

Tabi ki beyaz, yaz için tek renk alternatifimiz değil. Bildiğiniz gibi bu yaz parlak, canlı renkler oldukça moda. Siz de bu modayı yazın elbselerinizde rahatlıkla kullanabilir ve dikkat çekici bir tarz elde edebilirsiniz.


Ünlülerimiz de parlak ve canlı renkleri özel davetlerde sık sık tercih ediyor.

3-Bronz Bir Ten

Yazın bronz bir ten gibisi yok. Bronz bir tene sahip olduğumuzda giydiğimiz her şey üzerimizde daha farklı ve daha güzel duruyor. Üstelik bronz tenin daha zayıf gösterdiği de bir gerçek. Yazın her fırsatta kendinizi deniz kıyılarına veya havuzlara atın ve doya doya güneşlenin ki siz de böyle bronz bir tene sahip olun. Güneşlenirken bronzlaşmaya yardımcı güneş kremi kullanmayı da ihmal etmeyin.
Yazın böyle bir fırsatı olmayanlar içinse ben pek tercih etmesem de solaryum veya güneşsiz bronzlaştırıcı kremler de bir alternatif.

4-Hafif Aksesuarlar

İpek gibi hafif kumaşlardan yapılmış şallar ve saç aksesuarları da yazın kıyafetinizi hareketlendirmek ve stilinize renk katmak için bire bir.

Ünlülerimiz de yazın hafif aksesuarların şıklığını sık sık tercih ediyorlar.

5-Çeşit Çeşit Güneş Gözlükleri

Artık o kadar fazla çeşit güneş gözlüğü var ki ortada, insan bir taneyle yetinemiyor. Çeşit çeşit, model model güneş gözlüklerinizi kıyafetinize ve tarzınıza uyarlayıp kullanın. Hem gözlerinizi güneşten koruyun hem de farklı bir hava yaratın.

80'lerden sonra modaya tekrar hızlı bir giriş yapan rekli güneş gözlüklerinden mutlaka siz de bir deneyin. 2009 güneş gözlüğü modasına buradan göz atabilirsiniz.

6-Şapkalar
Sizi güneşten korumanın bir başka güzel yolu da şapkalar. Yaz boyunca şapkalarınız ile kıyafetinizi hareketlendirin.
İster hasır ve geniş şapka modelleri, ister fötr şapka modellerini kullanın.

7- Doğal Bir Makyaj

Yaz aylarında fazla makyaj yapmaktan kesinlikle kaçınmalısınız. Sıcak ve terleyen vücudunuzla birlikte o makyaj hem dağılacak hem de çok ağır, kötü bir görüntü oluşturacaktır. Onun için en güzeli yaz boyunca taze ve doğal görünmek, belli belirsiz hafif bir makyaj yapmak. Biraz allık biraz rimel, belki bir göz kalemi ve açık renkli bir ruj size yeter.

Peki siz yazın hangileriniz uyguluyorsunuz? Ya da eklemek istediğiniz başka yaz modası kulları var mı?

Herkese iyi hafta sonları :)
Related Posts with Thumbnails